Adria Disc Dog Challenge 2018

Društvo Fenrir (Slo), ŠKD Krim (Slo) in Alfa Canis K9 (Hr) letošnjo jesen organizirajo serijo tekmovanj v pasjem frizbiju pod nazivom Adria Disc Dog Challenge!

ADDC bo potekal septembra in oktobra v obliki enodnevne tekme s tremi različnimi disciplinami. Vsi tekmovalci, ki se bodo udeležili katerekoli od tekem bodo sodelovali in se potegovali za prvaka. Točke, ki jih bodo tekmovalci zbirali, se bodo delile v disciplini minidistance in boljši disciplini od drugih dveh. Sezona 2018 je bila izbrana kot uvodna in testna sezona za prihajajoče sezone, kjer se bodo upoštevala mnenja in želje tekmovalcev.

 

[featured_products limit=6 columns=6 orderby="rand"]

Končni vrstni red

Open Expert

Po treh tekmah je v sezoni 2018 bil najboljši Klemen Pavačič z Greto, ki je ovojih končnih 126 točk. Za njim je drugo mesto osvojil Rikardo Komen z Aragonom in tretje Katarina Belec z Lexie.

Novice

Med začetniki je bila najboljša Larisa Okičan, ki je osvojila skupni 89 točk. Drugo mesto je osvojil Šimun Valjak, tretja pa je bila Ana Kastelic.

Pravilo prehoda iz Novice v Open Expert za sezono 2019

Vodstvo ADDC je sprejelo tudi pravilo prehoda iz Novice v Open Expert razred. In sicer vsi, ki sozono 2018 končajo in v njej dosežejo 2 od 3 kriterijev s katerim koli psom, morejo naslednjo sezono, in vse nadaljnje igrati v razredu Open Expert s vsemi psi.

Kriteriji:

  1. Skupno dosežejo 75 ali več točk v ADDC (povprečno 25 na tekmo)
  2. Dosežejo eno prvo ali dve drugi oz. tretji mesti
  3. V minidistance disciplini imajo povprečje večje od 25 točk (na AWI tekmi se točke podvojijo zaradi načina točkovanja)

Po teh kriteriji se v sezoni 2019 v Experte selijo: Larisa Okičan, Šimun Valjak, Ana Kastelic, Zrinka Bojanić, Maša Škrbec in Goran Malogorski!

Uradna pravila za sezono 2018!

Predstavili se bodo različni formati igranja, in sicer:

  • 15.9. - Celje - tekmovalo se bo po pravilih formata GCDC (http://globalcaninediscchallenge.com/)
  • 23.9. - Zagreb - minidistance se bo igralo po pravilih AWI (https://www.ashleywhippet.com/,  z dodatno igro parov) ter dodatna disciplina bullseye
  • 6.10. - Ljubljana - minidistance po pravilih USDDN (https://usddn.com/) ter dve disciplini iz skupine UpDog Challenge (https://updogchallenge.com/)

Sponsors:

[product_categories columns="2" ids="63"]

Vprašanja lahko pošljete organizatorjem tekmovanj, ki tudi sestavljajo vodstvo tekmovanja.