Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega portala in trgovine so sestavljeni v skladu s slovensko zakonodajo in EU standardi in priporočili za e-poslovanje.

Spletni portal pasjifrizbi.eu upravlja podjetnik Aleš Horvat s.p., Ulica mladinskih brigad 57, 2204 Miklavž na D.P., matična št.: 8259046000.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletnega portala ter pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika.

Upravljalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kupec ima v skladu z veljavno Slovensko in EU zakonodajo pravico v roku 15 dni od dneva dobave vrniti izdelke, ki so nepoškodovani, nekoriščeni in v originalni emabalaži brez obrazložitve. Upravljalec je kupcu dolžan vrniti kupnino.

V primeru poškodovanega ali neodgovarjajočega izdelka, ima kupec pravico izdelek vrniti v roku 8 dni z obrazložitvijo razloga vračila. Upravljalec se s kupcu dogovori o zamenjavi izdelka ali vračilu kupnine.

Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Dostava

Za dostavo kupec izbere naslov. Upravljalec bo, glede na lokacijo in želje kupca ter lastne zmožnosti ponudil različne možnosti dostave. Cena za posamezno možnost je navedena ob opciji dostave in je vidna pred zaključkom naročila.

Cene dostave je odvisna od posamezne dostavne službe in je vidna pred zaključkom naročila.

Plačilo

Plačilo se opravi na enega izmed sledečih načinov:  plačilo po povzetju dostavni službi, plačilo po povzetju v poslovalnici, plačilo po predračunu ali plačilo s kreditnimi karticami ali sistemom paypal. Vsa plačila niso vedno na voljo in so odvisna od lokacije in zneska naročila.

Rok dostave

Upravljalec se zavezuje, da bo izdelke odposlal v roku 5 delovnih dni po prejemu plačila. V premeru, da izdelki ne bodo na voljo ali upravljalec ne bo v stanju izdelke dostaviti v roku, bo kupca o tem obvestil takoj, ko bo to mogoče. Medsebojni dogovor bo veljal za nadaljnje korake.

Varstvo osebnih podatkov

Upravljalec se zavezuje, da bo podatke varovala v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Pridobljeni osebni podatki, razen kolikor je v teh pravilih izrecno drugače določeno, ne bodo posredovani tretjim osebam.

Osebni podatki pridobljeni ob registraciji (ime, priimek, spol, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) se uporabijo v namene poslovanja preko spleta, torej za identifikacijo kupca, pošiljanje naročila ter možnost kontaktiranja v primeru težav ali sprememb v zvezi z naročilom, obveščanje glede statusa naročila in posebnosti glede dostave. Podatki, pridobljeni za ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 1 leto po zadnji aktivnosti, oz.:

  • Nedejavni računi – 12 mesecev
  • Naročilo v obdelavi, kateremu se ne spremeni status – 30 dni
  • Neuspelo naročilo – 30 dni
  • Preklicano naročilo – 30 dni
  • Zaključeno naročilo – 12 mesece

Po tem obdobju podatkov ni več mogoče pregledati. Po zahtevi za izbris računa se:

  • Osebni podatki izbrišejo iz naročil
  • Odstrani osebni račun
  • Onemogoči prenos datotek

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s spletnim nakupom. Osebni podatki pridobljeni ob registraciji ali prijavi na e-novice (ime, priimek, spol, poštni naslov, telefon in elektronski naslov) se uporabljajo za namene neposrednega trženja: oglaševanje, segmentiranje in profiliranje v namen prilagojenega oglaševanja, anketiranje ter za remarketing (ciljano oglaševanje) preko spletnih brskalnikov in socialnih omrežij. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Varnost povezave in prenosa podatkov

Za varnost povezave in prenosa podatkov med uporabnikom in strežnikom skrbi varna https povezava s 4096 bitnim SSL certifikatom Let’s Encrypt.

Analitika in statistike

Naša spletna stran vsebuje dodatke iz Google analytics servisov, ki zbirajo osnovne anonimne analize in statistike obiskov in navad obiskovalcev spletnih strani.

Vdelane vsebine

Nekatere vsebina na naši spletni strani vsebujejo vdelane (embed) vsebine. To so lahko videji (youtube, facebook…), slike in galerije (facebook, flickr…) in ostali članki. Te vsebine ohranjajo delovanje iz originalnih strani.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva dostop do podatkov, ki jih o njem hranimo, prav tako lahko kadarkoli zahteva popravek, omejitev ali preprečitev uporabe za posamezen namen obdelave, izbris ali prenos podatkov.

Varnost

Poslužujemo se ukrepov za zagotavljanje varnosti in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov ter se zavezuje, da jih sama ali preko pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov obdeluje, hrani in varuje v skladu z veljavno zakonodajo in jih ne posreduje tretjim osebam.

Piškoti

Na spletnem portalu za izboljšanje uporabniške izkušnje uporabljamo piškote. V prvo skupino sodijo nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti storitev. Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani. Med te piškotke spada osnovna spletna analitika, ki pa ne hrani osebnih podatkov; podatki se zbirajo v anonimni obliki. Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.

Končne določbe

Upravljalec spletnega portala in trgovine:

Aleš Horvat s.p., posredništvo, trgovina in storitve Ulica mladinskih brigad 57 2204 Miklavž na D.P. Id za DDV: SI98582682 MŠ: 8259046000

Kontakt:

GSM Slo: +386 40 165 175, +386 41 423 241 GSM Hr: +385 91 539 03 68 Email: aleshorvat10 [a] gmail.com