Project: adopt frizbie dog

Frizbi ekipa iz Zagreba došla je na iduju pomaganja kod udomljenja pasa iz azila. Ideja je da bih uzimali pse i obučavali ih za frizbi. Psi bi radili sa njima treninge, bacali bi toss & fech svjetsku ligu, a oni koji bi bili jako dobri isli bi sa njima na natjecanja. Imali bi promociju i udomitelji bi imali drugačiji pogled na njih jer se bave sportom.

Možda bi se i sami udomitelji priključili frizbi ekipi i nastaviti sa sportom.

Ima i par uvjeta za početak kakav bi to pas trebao biti:

  • pas ne bi trebao biti pretio,
  • u prevelikom strahu od ljudi i previše agresivan na druge pse.

S njima će prolaziti i osnove socijalizacije.

Trebao bi imati malo plijenskog nagona (dovoljno da trči za lopticom). Dolazili bi na dogovorene lokacije za trening (azil, blizu njihove čuvalice) te bi dolazili po njih i vodili i vraćali ga s lige. U obzir dolazi samo Zagreb.

Pozivju sve azile koji imaju takve pse da se jave. Doći će i provjeriti njihovu sposobnost za ovaj sport i naravno koji ce zadovoljavati uvjete uzet ćemo ga na obuku. Kako bi se zaštitile obje strane sastavit će se ugovor. Ne traže i ne zahtijevaju da se isti pas bavi frizbijem i nakon udomljenja. Kada se udomi pas ako se udomitelj odluči bavit ovim sportom imat će kod njih besplatne tečajeve i treninge također čemo mi www.pasjifrizbi.eu donirati frizbi K9 dic HBR.

Ruku na srce, nitko sretnije od nas da tako i bude ali prvenstveno je bitno da pas dobije ono sto treba.

Više na njihovoj FB stranici: https://www.facebook.com/Project-adopt-frizbie-dog-1996996513713639

Posted in Hrvatska.