Odličen začetek sezone v Budimpešti

Pa smo tudi uradno začeli sezono 2024 na mednarodni kvalifikacijski tekmi USDDN v Budimpešti v organizaciji Akela Frisbee Team-a. Števična udeležba naših tekmovalcev je v prijetnem vzdušju prinesla tudi lepe rezultate.

Naši tekmovalci so tekmovali v praktično vseh uradnih disciplinah in v samem finišu tekme prinesla finalni dvoboj Mihe Gašperina z Viggom in Tomaža Kastelica z Sativo v Quadruped Med disciplini.

Končno prvo mesto v Quadruped Men sta tako zasedla Miha Gašperin in Viggo z najdaljšim metom 55,7m (s tem sta se povzpela tudi na 2.mesto večne lestvice), druga sta bila Tomaž Kastelic in Sativa (najdaljši met: 50,6m - 7. rezultat na večni lestvici).

V Quadruped Women sta Nina Kodrin in Catana zasedle odlično 3. mesto z najdaljšim metom 38,0m

Kvalifikacijske discipline za USDDN svetovno prvenstvo so tudi prinesle odlične rezultate naših tekmovalcev in kar 3 kvalifikacije in 2 rezervna mesta v obeh disciplinah.

V Super Open Freestyle, sta Aleš in Zira zasedla nezaželeno 4.mesto in se s tem uvrstila na svetovno prvenstvo USDDN, ki bo letos v Missouri (USA)od 4.-6. Oktober 2024.

V Super Pro Toss & Fetch je veteranka Lexie še enkrat pokazala, da v frizbi disciplinah leta niso pomembna. Z odličnim lovljenjem je zasedla 3.mesto (45,5), tik za njo, ponovno na 4. mesto sta Aleš in Zira s 45 točkami. Tina in Lexie ter Aleš in Zira sta se tako tudi uvrstila na svetovno prvenstvo v Super Pro Toss & Fetch disciplini.

V isti disciplini so med prvo deseterico še štirje slovenski pari: Andrej & Blue (6.mesto - 41,5), Andrej & Maze (7. mesto - 41), Tomaž & Sativa (8. mesto - 40) ter Miha in Viggo (8. mesto - 40). Andrej z Blue in Tomaž s Sativo so naredili tudi rezervne kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Na tekmi so tekmovali tudi Andrej & Lev (12. mesto), Nina & Catana (16. mesto), Tina & Nuka (20. mesto) ter Miha & Sky (23. mesto)!

Za nasvete, glede nakupa frizbijev, pa se obrnite na nas ali poglejte zalogo na https://www.tohocem.si/si/24-frizbi!

Posted in Novice, Slovenija, Tekme.