Tekmovanje v pasjem frizbiju – ŠKD Krim

ŠKD Krim organizira 4fun tekmovanje v pasjem frizbiju, ki bo potekalo v soboto, 7.10.2017, na poligonu ŠKD Krim.

FB Event: https://www.facebook.com/events/503527519988281

Lokacija in koordinate poligona:
http://www.kd-krim.si/wp/kje-smo/

Obvezna prijava na:
https://goo.gl/forms/ATv6khjRKWEBTwX72

Discipline:
– Minidistance (http://www.ashleywhippet.com/index.php/home/home-2)
– 4 Way Play (https://updogchallenge.com/4wayplay)
– Frizgility (https://updogchallenge.com/frizgility/)
Disciplini 4 Way Play in Frizgility bosta razdvojeni na experte in začetnike, medtem ko v disciplini minidistance vsi tekmujejo v enotni kategoriji.

Štartnina: 7€ za vse tri discipline ali 3€ na posamično disciplino. Plačati je mogoče na dan dogodka pred samim začetkom, pri čemer štartnina vključuje le plačilo za tekmovanje. Kosilo bo mogoče naročiti pri lokalni piceriji.

Podrobna pravila posamičnih discipline je mogoče prebrati zgoraj v povezavah, na kratko pa:

– Minidistance – igra se 2 rundi po 60s, štejejo se vsi meti znotraj te časovne omejitve. Dovoljen je le 1 frizbi. Cone so dolge 9m, kjer je prva cona pred metalcem vredna 0 točk, vsaka naslednja pa 0.5 točke več – vse do zadnje cone, ki prinese 2 točki. V zadnji coni je tudi polkrog, ki prinese bonus 0.5 točke prvič, ko pes v njem ujame frizbi in 0.5 točke več za vsak naslednji ulov v polkrogu.

– 4 Way Play – vodnik se nahaja v sredini poligona, okrog njega so štirje enako oddaljene in enako velike kvadratne cone, s točkami od 1 do 4 (glej skico poligona na povezavi zgoraj). Metalec, ki ima na voljo 4 frizbije, mora v 60 sekundah doseči čim več točk, pri čemer mora pes ujeti frizbi v vseh štirih conah preden sme zopet metati v eno izmed že doseženih con. Razen ob metu, ko mora stati v srednjem kvadratu, se lahko vodnik prosto sprehaja po poligonu. Če se ob koncu odštevanja sodnika v sredinskem kvadratu nahajajo vodnik, pes in vsaj 1 frizbi, prejme par še »Sweet Spot Bonus«.

– Frizgility – Cilj je, da pes uspešno manevrira 3 ovire (dva skoka in en tunel), nakar mu še vodnik vrže frizbi v eno izmed dveh con. Na voljo ima 60 sekund znotraj katerih lahko ponavlja ta krog kolikokrat mu to čas dopušča, pri čemer je dovoljen le en frizbi. Za vsako oviro in ulov je primerno točkovan. Če se ob koncu odštevanja sodnika v sredinski coni nahajajo vodnik, pes in frizbi, prejme par še »Sweet Spot Bonus«.

Za vse tekmovalce je tudi organiziran brezplačen tečaj, več o tem v prihodnje!

Posted in Slovenija, Tekme and tagged , , , , , .