Vse je v tehniki!

Ko tako malo surfam po internetu in iščem kakšne napotke za izboljšanje motanja naletim na zanimiv članek iz disc golfa o backhand metu. Celoten članek si lahko preberete na tem naslovu: http://www.heavydisc.com/2015/04/dust-your-shoulders-off.html.

V oči mi takoj pade skica metalca frizbija, ki nam v 7-h korakih prikaže kako čimbolj pravilno vržemo backhand:

Na skici lepo vidimo začetno pozicijo telesa in frizbija ter linijo po kateri bi naj frizbi potoval. Za seboj imam že kar nekaj tečajev in seminarjev in spomnim se da od vsega začetka, vsakemu tečajniku razlagam, naj bo linija poti frizbija v roki čimbolj približna liniji, po kateri želimo da frizbi leti. V prvi vrsti to lepo vidimo.

Za večjo moč, so prsi obrnjene v nasprotni smeri metanja, frizbi je na liniji meta čim dalje od telesa. Frizbi nato po liniji meta “vlečemo” proti sebi in (slika 3) tudi pričnemo z obračanjem prsi. V trenutku, ko je frizbi nekje na polovici prsi, so prsa tudi vzporedno z linijo meta, začnemo iztegovat roko in držimo kot med telesom in nadlaktjo nekje na 90°. Moč frizbiju povečujemo z roko, rotacijo pa mu dajemo z zapestjem. Oboje je izredno pomembno za stabilnost, smer in dolžino meta.

V samem izmetu pa pazimo tudi na kot metanja frizbija. Le-tega pa prilagajamo glede na smer in moč vetra ter željeno dolžino meta.

Več na naslovu: http://www.heavydisc.com/2015/04/dust-your-shoulders-off.html.

Posted in Splošno and tagged .